Schrijf over de Geheimen van de Linie en win een laptop

grebbelinie-kleinUtrecht – Doe mee met de schrijfwedstrijd over de Grebbelinie en win een mini-laptop en een overnachting in een liniehut. Maak kennis met dit mooie, historische gebied en schrijf een verhaal of gedicht over wat voor jou het geheim van de Grebbelinie is. Is het een donkere bunker waar de geest van Duitse soldaten nog rondzweeft? Is het een grote steen waar een Franse soldaat zijn liefdesbrieven altijd schreef? Is het gewoon dat ene stukje prachtige natuur?

De Grebbelinie is een stuk Nederland waar prachtige natuur wordt afgewisseld met de herinneringen uit verschillende tijdperken. Tijden van oorlog, bezetting en welvaart. Veel werken aan de Grebbelinie zijn bewaard gebleven, maar deze schrijfwedstrijd gaat op zoek naar de verloren geheimen die met de tijd vervlogen zijn.

Geheimen van de Linie wordt georganiseerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst, in opdracht van Stuurgroep Grebbelinie. Dit project is onderdeel van het project De Grebbelinie boven water! De podiumavond wordt mede mogelijk gemaakt door Theehuis Mon-Chouette.

Meedoen

Stuur je verhaal (maximaal 1.250 woorden) of gedicht voor 4 september 2009 op via www.geheimenvandelinie.nl.

Prijzen

1e prijs: Mini-laptop en een overnachting in een liniehut

2e prijs: Arrangement Eemland: fietstocht met workshop naar keuze

3e prijs: Cadeaubon van 100 euro: te besteden voor diner en wandel/kanotocht

4e tot en met 10e prijs: cadeaubon van 50 euro: te besteden voor diner en wandel/kanotocht

Wil je inspiratie opdoen kom dan naar de podiumavond op 22 augustus. Of bezoek een van de vele websites over de Grebbelinie via www.geheimenvandelinie.nl Daar vind je ook het reglement van de wedstrijd en een pagina met veelgestelde vragen.