Nieuwe poëzieprijs

Foto: Anna Ietswaard
Foto: Anna Ietswaard

Gerrit Komrij heeft een nieuwe poëzieprijs gelanceerd: de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Iedereen van zestien jaar of ouder mag hiervoor een gedicht insturen. De prijs voor het beste gedicht bedraagt € 10.000. De gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door de Poëzieclub, die Komrij in 2001 oprichtte in zijn functie van Dichter des Vaderlands (2000-2004).

De Turing Foundation, een goed doel van een van de oprichters van navigatiebedrijf TomTom, stelt het prijzengeld ter beschikking. De jury, onder voorzitterschap van Komrij, beoordeelt ieder gedicht uitsluitend op kwaliteit. De sluitingsdatum voor dit jaar is 1 november.

Voorwaarden: Nederlands, maximaal 40 regels, niet uitgegeven. Per ingezonden gedicht moet € 3,- worden betaald. De 100 beste gedicht-en worden gepubliceerd in een speciale bloemlezing met een voorwoord van Gerrit Komrij. De auteurs van de beste 10 gedichten worden bovendien uitgenodigd door Uitgeverij Augustus om een manuscript in te dienen, dat in overweging zal worden genomen voor publicatie. Kijk eens op de site: www.nationalegedichtenwedstrijd.nl (bron: Schreef, Taalpodium)