Kroonboek ECI afgeschaft

Utrecht – Het gehate ‘kroonboek’ van boekenclub ECI is afgeschaft. Dat zijn een van de veranderingen sinds de overname van het bedrijf door Clearwood begin dit jaar. Hubert de Koning, directeur ECI Nederland: “Het Kroonboek maakte al vele jaren deel uit van het lidmaatschap en bleek een groot irritatiepunt bij onze leden. Dit boek werd naar leden gestuurd als die binnen de vastgestelde periode nog geen Clubartikel (boeken, cd’s, dvd’s of games) hadden besteld.”

 In plaats van het kroonboek introduceert ECI de ‘Vrije Keuzebon’. Leden die geen Clubartikel bestellen kunnen een waardecheque van € 25,- kopen waarmee op een later tijdstip alsnog een Clubartikel kan worden aangeschaft. Voor zichzelf of als cadeau voor iemand anders. De Koning: “We gaan nog meer keuze bieden. Zo wordt het huidige clubassortiment boeken uitgebreid naar 10.000 titels. Wij hopen dit snel te kunnen voltooien, maar zijn daarbij afhankelijk van de diverse uitgevers. Die moeten hun medewerking verlenen zodat wij hun boeken met korting kunnen aanbieden.”

Voor leden die graag verrast willen worden is er de Verrassingstitel. Dit is een boek uit het genre dat leden zelf kunnen aangeven op de persoonlijke ‘Mijn ECI’ pagina op de website. De Koning: “Dus als men van spannende boeken houdt, ontvangt men een titel uit dat genre. Maar de keuze is aan het lid en als deze al vier of meer Clubtitels heeft besteld, dan vervallen alle verplichtingen.” Zie verder www.eci.nl