Manon Uphoff schrijft als curator ‘grote verhalen’ mee aan ilfu.com

Utrecht – Manon Uphoff heeft deze week haar eerste stuk als curator ‘grote verhalen’ op ilfu.com geplaatst. Vanaf nu zal zij maandelijks een bijdrage leveren aan Ilfu’s nieuwe online platform.

“ILFU wil met het platform in de stroom van breaking news, opinies en social media-berichten dagelijks de stem van fictieschrijvers en dichters laten horen”, schrijft zij in haar introducerende brief. “Ik ondersteun die missie van harte. Om de wereld te begrijpen is niet alleen het journalistieke spitten naar de feiten van belang, maar ook de literaire verbeelding van die wereld in fictie.”

Er zijn nog 1000 leden nodig om de stem van de fictie krachtig te laten klinken op het platform. Inmiddels hebben 276 mensen zich al aangemeld.  Alle ledeninkomsten komen ten goede aan de honoraria van schrijvers.

Oekraïne

De eerste bijdrage van Manon Uphoff gaat over de oorlog in Oekraïne en wat de Servische romanschrijver Danilo Kiš, de Spaanse schilder Velázquez en de Japanse korte verhalen-schrijver Akutagawa ons daarover leren.