Vijf genomineerden voor De Academica Debutantenprijs

Dordrecht – De vijf genomineerden voor De Academica Debutantenprijs zijn bekend. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van het beste Nederlandstalige fictiedebuut (roman of verhalen) voor volwassenen. In 2008 won Marieke van der Pol met haar boek Bruidsvlucht deze prestigieuze prijs. Zij ontving daarbij de Academica Award en een geldprijs van 15.000 euro. De andere genomineerden ontvingen ieder 1500 euro.

De vijf genomineerde boeken voor 2009 zijn ‘Sneeuweieren’ van Ricus van de Coevering – Uitgeverij Van Gennep; ‘Hemelsleutels’ van Tania Heinmans – uitgeverij Artemis & Co; ‘Ik weet hoe jongens huilen’ van Janneke van der Horst – Uitgeverij Nieuw Amsterdam; ‘Monografie van de mond’ van Willem Jardin – Uitgeverij Meulenhoff; en ‘Zeewater is zout, zeggen ze’ van Simone Lenaerts – Uitgeverij De Geus.

Zowel een vakjury als lezers bepalen de uitslag. Lezers kunnen zich inschrijven op www.academicadebutantenprijs.nl, waar ook korte omschrijvingen van de boeken staan. De Academica Debutantenprijs wordt bekend gemaakt en uitgereikt op zondag 27 september 2009 om 14.00 uur in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.