Wie wint de HC-trofee 2009?

Utrecht – Opnieuw biedt de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU)  iedereen de kans literaire roem –en een fikse geldprijs – te verwerven door deel te nemen aan de HC-trofee schrijfwedstrijd. Inzenden kan tot en met vrijdag 16 oktober. Zoals gebruikelijk gaat het ook in deze vierde editie om drie hoofdprijzen, van respectievelijk 1.000, 500 en 250 euro, voor een verhaal van maximaal 2.500 woorden of maximaal zeven gedichten. Nadat de eerste twee wedstrijden zijn gewonnen door dichters, sleepte vorig jaar voor het eerst een prozaschrijver de trofee in de wacht: Marcel Orie, met zijn verhaal ‘Nobunaga’s misstap’.

Daarnaast zijn er weer twee extra prijzen te winnen, één voor gedichten over Nieuw Hoog Catharijne en de ander voor gedichten over het Stationsgebied/CU2030. Kijk voor inspiratie op de volgende websites, www.nieuwhc.nl, www.cu2030.nl en ding mee naar deze twee extra prijzen van elk 250 euro, direct te besteden in Hoog Catharijne en het Stationsgebied op de dag van de finale, op zaterdag 21 november.

Spelregels voor deelnemers:

Elke deelnemer mag één ongepubliceerd verhaal insturen en/of een selectie van maximaal zeven ongepubliceerde gedichten, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven. Elke deelnemer mag dus maximaal twee inzendingen insturen, 1 x proza en 1 x poëzie. Extra gedichten over Hoog Catharijne en/of Stationsgebied dienen (ook) afzonderlijk ingezonden te worden, met duidelijke vermelding voor welke extra prijs ze bedoeld zijn. Deze extra gedichten dingen ook mee voor de hoofdprijzen.

Gezien het grote aantal inzendingen kan over de uitslag niet worden gecorrespondeerd. Deelnemen kan onder pseudoniem, maar echte naam, adres, emailadres en telefoonummer dienen bij de organisatie bekend te zijn. Deze gegevens worden niet naar buiten gebracht zonder nadrukkelijke toestemming. De inzendingen kunnen alleen digitaal ingezonden worden als wordbestand zonder opmaakcodes naar hctrofee@slau.nl.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Binnenkort wordt de samenstelling van de jury bekend gemaakt op www.slau.nl. Jurering van de inzendingen geschiedt anoniem onder nummer.

Belangrijke data voor deelnemers:

*zaterdag 7 november poëzie-estafette door Hoog Catharijne voor de genomineerde dichters: een unieke kans om op te treden op de drukst belopen openbare ruimte van Nederland.

*zaterdag 21 november de grote finale:

– competitie voor de beste inzendingen voor de extraprijzen en prijsuitreiking

– optreden van de drie genomineerden voor de drie hoofdprijzen en prijsuitreiking

De HC-trofee is een initiatief van SLAU (Stichting Literaire Activiteiten Utrecht) en wordt mogelijk gemaakt door genereuze sponsorbijdragen van Corio, CU2030 en Belangenvereniging Hoog Catharijne.

Voor alle info, kijk op de website van SLAU: www.slau.nl