Tsjechov Festival in Vorstelijk Complex

Tsjechov festivalUtrecht – Vier theatermakers brengen met een groot aantal amateurspelers drie van Tsjechov’s toptoneelstukken in sterk verkorte of geactualiseerde versies op de planken. Dit Tsjechov Festival vindt plaats op 13 en 14 november in het onlangs geopende Vorstelijke Complex in Zuilen. Naast toneel kan het publiek meedoen met een workshop van theatermaker Helmert Woudenberg, is er een Kozakkendisco en kan er Russisch gegeten worden.

Onder leiding van regisseur Gerard Elschot gaan zeven allochtone vrouwen in Drie Zusters op zoek naar hun diepste verlangens. Mieke Neeteson regisseert een groep jonge spelers die een frisse, tragikomische Oom Wanja spelen. En tenslotte brengt Willem Westermann met zijn spelers een poëtische Meeuw op de planken. Paul ter Veld neemt bij alle stukken de vormgeving voor zijn rekening.

Muziek

Daarnaast zijn er verschillende muzikale optredens in de foyer: een flamboyante zangeres, een spetterende dansgroep en een vrolijke muziekgroep. Natuurlijk kan het publiek genieten van allerlei heerlijke Russische hapjes en drankjes. Ook is er een videopresentatie over het leven en werk van Tsjechov. Er zijn nagesprekken over de voorstellingen en ter afsluiting van het festival is er een Kozakkendisco!

In de fringe van het festival is er een masterclass door Helmert Woudenberg, bekend van Toneelgroep Centrum, en vooral als één van de oprichters van Het Werkteater, momenteel is Woudenberg freelance acteur, regisseur en docent/trainer.

Tsjechov

Anton Tsjechov (1860-1904) was een schrijver die genadeloos tegenstrijdige trekjes van de mens blootlegt. De dadendrang van zijn personages verzandt geleidelijk aan in niet meer dan hopen op iets beters. Is dat triest? Misschien, maar vooral erg grappig en o zo herkenbaar! In 2010 is het 150 jaar geleden dat de beroemde Rus werd geboren.

Praktische informatie

Locatie: Vorstelijk Complex – Prinses Christinalaan 1 – 3554 JL Utrecht

Aanvang: 13 november: 16:30 / 14 november: 15:30

Toegang: €17,50 voor het gehele dagprogramma

Reserveren: 06-43168177 of reserveren@vorstelijkcomplex.nl

Masterclass: zondag 14 november van 13.00 – 15.30, kosten: €25,00. Hierbij is inbegrepen een bezoek + nagesprek aan de voorstelling Modem van Frans Strijards op 8 november in de Stadsschouwburg. Uniek aanbod!

Website Vorstelijk Complex: www.vorstelijkcomplex.nl

Website Tsjechov festival: www.tsjechovfestival.nl