Spoken Word en Klassiek in het Concertgebouw

Amsterdam – Tijdens de lockdown heeft Justin Samgar ism Gemeente Amsterdam een vrij platform voor woordkunst opgezet: Wilde Woorden. Na twee edities in het Westerpark staan er weer vier mooie spoken word artiesten op 21 november in het Concertgebouw tijdens de tweede editie van Entrée x Wilde Woorden.

Na een succesvolle eerste uitvoering wordt de samenwerking voortgezet met jongerenvereniging Entrée voort om zo opnieuw de wereld van het gesproken woord samen te brengen met de universele taal van de muziek. Vier woordkunstenaars worden gekoppeld aan vier Amsterdamse musici, om samen een nieuw stuk te spelen dat ze speciaal voor de avond gemaakt hebben binnen het thema ‘Een nieuw begin’, als ook eigen werk voor te dragen.

Concertgebouw

Onze spoken word artiesten ruilen op deze avond de festivals, poptempels en theaters in voor het Concertgebouw, waar ze het podium zullen delen met ervaren musici die zich al jaren door het Nederlandse muzieklandschap bewegen. Van de eeuwenoude luit tot de elektrische bas, en van de klassieke cello tot de altsaxofoon: de artiesten laten zien dat muziek niet in hokjes te plaatse nis, en de toepassingen buiten genres om eindeloos zijn.

Dichters en musici

Jermaine Berkhoudt, MC, spoken word artiest en zanger, zal de avond presenteren en deel zelf een reflectie op het thema. Zaïre Krieger, Amara van der Elst, Gershwin Bonevacia en Ike Krijnen zullen hun woordkunst ten gehore brengen samen met de klanken van Amber Docters van Leeuwen, David Mackor, Freek Mulder en Jessie Brevé.

Voor tickets, klik op concertgebouw.nl.