Vernieuwd Literatuurmuseum vol tentoonstellingen

Den Haag – Het Literatuurmuseum in Den Haag is vernieuwd! Ga op ontdekkingstocht langs grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis met de volgende tentoonstellingen:

 

 • Surinaamse schrijvers – De weg naar een onafhankelijke literatuur
  Deze tentoonstelling zoomt in op vijf schrijvers die hun tijd ver vooruit waren, met speciale aandacht voor de hoogtepunten uit het archief van Anton de Kom. Te zien t/m 6 februari 2022.
 • Arnon Grunberg en Elisa Pesapane – Liefde na Auschwitz
  Kunstenaar Elisa Pesapane schilderde het drieluik Liefde na Auschwitzter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Arnon Grunberg. Te zien t/m 10 april 2022.
 • Penselen 2021
  Ter ere van de Kinderboekenweek worden in het museum de originele werken van de winnaars van de Zilveren Penselen en het Gouden Penseel tentoongesteld. Te zien t/m 6 februari 2022.
 • Op de foto: Schrijvers en dieren
  Niet menselijks is de schrijver vreemd, ook liefde voor (huis)dieren niet. Dat blijkt wel uit de fotocollectie van het Literatuurmuseum. Te zien t/m 10 april 2022.
 • Max Velthuijs – In beeld
  Jong en oud herkent zich in Kikker, de bekendste creatie van Max Velthuijs. In deze tentoonstelling is de oorsprong te zien van de groene held met wit-rood gestreepte broek. Te zien t/m 6 februari 2021.

Zie www.literatuurmuseum.nl