Filmpje in omslag Boekenweekgeschenk

Amsterdam – In het Boekenweekgeschenk ‘Broer’ van Esther Gerritsen is een filmpje verborgen. Op het schutblad van het Boekenweekgeschenk staat de instructie voor de lezer. Om de trailer te bekijken, installeer je een app op je telefoon of tablet. Open de app, scan de cover van dit Boekenweekgeschenk en bekijk het prachtige filmpje bij Broer, voorgelezen door Esther Gerritsen.

Vlak voordat Olivia een belangrijke aandeelhoudersvergadering moet toespreken, belt haar broer. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest.

Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft.

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Zes succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst en Roxy.

Esther Gerritsen is columnist voor de VPRO Gids. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in Je hebt iets leuks over je, Ik ben vaak heel kort dom en Veilig leren lezen (juni 2016).

De Frans Kellendonk-prijs 2014, de vele nominaties voor belangrijke literaire prijzen en de waardering van recensenten, boekhandelaren en lezers laten zien dat Esther Gerritsen bij de top van de Nederlandstalige literatuur hoort.

Bij aankoop van ten minste 12,50 euro aan boeken krijg je Broer cadeau. Zie www.boekenweek.nl