Workshop spoken word voor jongeren

Met tips & tricks van Fresku

Nijmegen – In het kader van de Nationale Boekenweek komt Fresku op zaterdag 19 maart naar De Bibliotheek De Mariënburg. Die middag kunnen jongeren van 16 tot 21 workshops spoken word en hiphop volgen. Het programma wordt afgesloten met een interview en kort optreden van hiphopper Fresku.

Onder leiding van Simon Mamahit aka Disci, Jeroen Lazeroms aka Jeroentje en spoken word artist Cees de Beer van Mensen Zeggen Dingen gaan jongeren aan de slag met een gedicht van Wintertuin agentschapper Wout Waanders. Het gedicht wordt bewerkt tot een kort spoken word- of rapoptreden.

Na de workshop gaan Fresku en Wout in gesprek over hun eigen performance. Hoe is het voor een dichter om zijn teksten voor te dragen? Wat heb je nodig om een goede rapper te zijn? En wat is eigenlijk het verschil tussen poëzie, spoken word en hiphop? Als afsluiting laten de deelnemers hun bewerking horen en wordt er een winnaar gekozen.

Dit middagprogramma voor jongeren wordt georganiseerd door Literair Productiehuis Wintertuin en de Bibliotheek Gelderland Zuid en mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen en Doornroosje. Het maakt onderdeel uit van de festiviteiten omtrent het Boekenbal voor Lezers, dat die avond gaat plaatsvinden in de Vereeniging.

Programma

De workshop Spoken Wordt begint om 14.00 uur (verzamelen om 13.30 uur). Toegang: gratis, reserveren verplicht via mhordijk@obgz.nl (vol = vol, dus wees snel! Leeftijdscategorie: 16 tot 21 jaar.

Het gesprek met Fresku en de optredens beginnen om 15.45 uur. Toegang gratis.

Locatie: De Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen. Datum: 19 maart 2016.