Hotel Van Dale

Het hotel waar woorden wonen

Bord-Hotel-Van-Dale.jpg

Hilversum – In Hotel Van Dale gebeuren dingen die eigenlijk alleen maar in boeken voorkomen. Schrijvers, dichters, muzikanten, cabaretiers en andere woordkunstenaars komen samen in deze herberg van de literatuur, waar ze worden ontvangen door bellboy Thomas van Luyn. Samen spelen zij woordspelletjes en genieten ze van het gezongen, gesproken en geschreven woord.

Met De Boekenweek voor de deur en het roemruchte Boekenbal dat op het punt staat om te beginnen, is het onrustig in Hotel Van Dale. Men verwacht vanavond hoog bezoek. Wie zal het zijn? Gasten checken in en zijn gespannen voor wat de avond brengen zal. Taalvirtuozen plezieren zich in de lobby van het hotel aan de betekenis van woorden en gezegdes. Ze genieten de taal en de drank die door Van Luyn wordt aangereikt. In Hotel Van Dale mag iedereen met woorden betalen!

Gastoptredens

Met gastoptredens van onder andere Vincent Bijlo, Nelleke Noordervliet, Ronald Snijders, Ellen ten Damme, Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz, Frits Spits, Arthur Japin en Mensje van Keulen. De uitzending is op vrijdag 11 maart 2016, 21.05 uur op NPO 2.

Meer NTR en de Boekenweek

Naast Hotel Van Dale zendt de NTR in het kader van de Boekenweek op 10 en 18 maart Binnen bij het Boekenbal uit en op 17 en 24 maart Kijken in de ziel: Schrijvers. Ook bij Kunststof Radio en NPO Cultura van 12 tot en met 20 maart volop aandacht voor de Boekenweek.