Prijsuitreiking Write Now!

Utrecht – Op maandag 11 april 2011 vindt de prijsuitreiking plaats van Write Now! Utrecht in Theater Kikker. Uit de 116 inzenders van korte verhalen, rapteksten, columns en gedichten koos een vijfkoppige deskundige jury de drie beste kandidaten.

De winnaar ontvangt € 250,- aan boekenbonnen en plaatst zich voor het grote finaleweekend in Rotterdam op 18 en 19 juni 2011. De uiteindelijke hoofdprijs bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een masterclass van uitgeverij Augustus, een blog-contract bij Spunk.nl en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. De publieksprijs is in handen van de lezer. Vanaf juni is stemmen mogelijk op writenow.nu en depers.nl. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers.

Jury

De jury van Write Now! Utrecht bestaat uit Maartje Wortel (juryvoorzitter, auteur Dit is jouw huis), Hanna Vlaming (Passionate Bulkboek), Jelte Nieuwenhuis (redacteur L.J. Veen), Philomene Dewaide (projectleider Mooie Woorden Festival) en Naomi Engels (winnaar Write Now! Den Bosch 2007, hoofdredacteur Spraakwater). Naast de eerste prijs looft de jury ook boekenbonnen uit ter waarde van € 125,- aan de tweede prijswinnaar en € 75,- aan de winnaar van de derde prijs. Naast de winnaars van de achttien voorronden ontvangen zeven deelnemers een wildcard waarmee zij alsnog een plek in de finale bemachtigen.

Optredens en workshop

De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Oscar Kocken. Daarnaast zijn er optredens te zien van DJ Thelonious en Ming’s Pretty Heroes en wordt de film Landloper vertoond die Sander Alt maakte op basis van het gelijknamige gedicht van Alexis de Roode. Voorafgaand aan de uitreiking kunnen jongeren gratis deelnemen aan een workshop Schrijven van Ivo Victoria.

Passionate Bulkboek organiseert Write Now! voor de elfde keer. De schrijfwedstrijd bestaat uit vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen. Uit een totaal van ruim 1.150 inzendingen wordt hét schrijftalent van 2011 gekozen. De wedstrijd wordt nauwlettend in de gaten gehouden door gerenommeerde uitgeefhuizen en bewees zichzelf in voorgaande jaren als kweekvijver van jong talent met successen als Maartje Wortel, Anke Scheeren en Deborah Klaassen.

De prijsuitreiking is op maandag 11 april 2011, Theater Kikker. Tijd: 20.30 uur. Toegang: gratis. Reserveren, tel.: 010- 276 26 26 / www.writenow.nu