Nieuwe bundel ‘Eb en vloed’ van Thierry Deleu

Thierry Deleu is een gul mens. Zijn bundel 'Eb en vloed' kan iedereen gratis downloaden.
Thierry Deleu is een gul mens. Zijn bundel 'Eb en vloed' kan iedereen gratis downloaden.

Oostduinkerke – De nieuwe gedichtenbundel ‘Eb en vloed’ van de Oostduinkerkse auteur Thierry Deleu verschijnt als netbook op De Geletterde Mens Online. In Eb en vloed bloemleest Thierry Deleu gedichten over reizen en thuiskomen, weggaan en terugkeren, niet alleen wezenlijk maar ook in gedachten.

De geselecteerde gedichten werden geplaatst in bloemlezingen, tijdschriften en op e-zines. Ze werden gebundeld in In de weelde van de liefde, Magisch Alfabet, Bourgondische suite en Helvetiaanse verzen. Die bundels werden uitgegeven door De Gebeten Hond (Harelbeke), Razor’s Edge Editions (Gent) en Het Prieeltje Online (Diest).

De auteur is bekend als een literaire duizendpoot: dichter, romancier, essayist, biograaf, bloemlezer, om zijn leerboeken, als eindredacteur van verschillende tijdschriften en uitgever. Als recensent drukt hij een stempel op de (vooral) poëtische producten van de laatste jaren. Zijn oordeel wordt (vooral door ingewijden) op prijs gesteld.

Downloaden

De bundel Eb en vloed wordt nog niet in boekvorm uitgegeven, maar kan wel verkregen worden door hier te klikken http://www.knightsrazor.be/xDocs/EbEnVloed.pdf .

Dit is de vierde bundel die Deleu zijn vele lezers zomaar aanbiedt. Amor vincit omnia (2007) was de eerste, daarna volgden Bourgondische suite (2009), Helvetiaanse verzen (2009) en Wulpen, in nevel van tijd (2010).