Auteur neemt ontslag en onthult identiteit

Amsterdam – Drie jonge vrouwen uit de advocatuur en de bankenwereld deden eind 2010 in Zo Zuidas een boekje open over de bekendste kantoorspeeltuin van Nederland: de Amsterdamse Zuidas. De Zoza’s – zoals de auteurs zich noemen – delen hun ervaringen met sollicitatiegesprekken, de strikte kantoorhiërarchie en de onontkoombare netwerkborrels.

Je leest over de worsteling om de balans tussen werk en privé te vinden, uren schrijven en relaties op de werkvloer. De auteurs kozen ervoor hun identiteit geheim te houden om hun rol binnen de Zuidas niet op het spel te zetten. Een van de auteurs heeft echter besloten het wereldje aan de Zuidas vaarwel te zeggen, ontslag te nemen en uit de anonimiteit te treden.

De Wereld Draait Door

Donderdagavond 20 januari zal een van de Zoza’s haar identiteit bekend maken tijdens een televisieoptreden in De Wereld Draait Door. Zij zal door Matthijs van Nieuwkerk en mr. Amsterdam Zuid Jort Kelder worden geïnterviewd over het reilen en zeilen aan de Zuidas en vertellen hoe de auteurs de afgelopen hectische weken hebben beleefd sinds Zo Zuidas verscheen. Daarnaast is iedereen natuurlijk benieuwd hoe het boek is ontstaan en wat er allemaal waar is van de verhalen van lange werkdagen, spraakmakende kantoorrelaties en dikke bankrekeningen.

Crowdfunded

Het manuscript van Zo Zuidas is ontdekt via de website TenPages.com. Op TenPages.com waren binnen korte tijd de benodigde 2.000 aandelen verkocht. Zo Zuidas is het eerste crowdfunded boek dat Pearson in samenwerking met TenPages.com publiceert. Sinds publicatie op 25 november jl. werden van het boek meer dan 9.000 exemplaren verkocht. Het is daarmee een van de bestverkopende ‘zakelijke’ boeken van het moment.

Over de Zoza’s

De Zoza’s zijn drie jonge vrouwen uit de advocatuur en de bankenwereld, die bekend zijn van hun blog www.ZoZuidas.nl. Ze leveren wekelijks een Engelstalige bijdrage aan de populaire site www.hereisthecity.com. Eerder schreven ze wekelijks een column in dagblad De Pers. Vanaf vrijdag 21 januari 2011 schrijven zij een vaste wekelijkse rubriek op pagina twee van Het Financieele Dagblad.