Driek van Wissen op Drentse Open-Dicht Poëzie festival

Schoonoord – Driek van Wissen en Pom Wolff, die zich vorig jaar ‘Festivaldichter 2008’ mocht noemen, zijn de hoofdgasten tijdens het Derde Drentse Open-Dicht poëzie festival op zondag 16 augustus in Schoonoord.

Het thema van het festival is dit jaar Verbeelding met een knipoog naar de beeldende kunst. Dit is ook de reden dat er veel dichters zijn uitgenodigd die daadwerkelijk een performance doen met kunstwerken, kunst maken of op een andere manier een combinatie maken met de beeldende kunst. Dit jaar wordt iedereen ook voorbereid op het thema van volgend jaar. ‘Poëzie en de kookkunst’ of de ‘kunst van het koken’, misschien zelfs wel ‘Droogkoken’.

Om 11.30 start de middag met een ‘Broodje poëzie’, een lunch buffet waarbij dichters en publiek elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek raken. Om 12.30 uur start een afwisselend programma met een keur aan dichters uit Drenthe en ver daar buiten.

Hoofdgasten van het festival zijn Driek van Wissen en Pom Wolff. Pom Wolff veroverde vorig jaar de titel ‘festivaldichter 2008’ en zal tijdens dit evenement twee keer van zich laten horen. Ook dit jaar wordt door een deskundige jury weer een festivaldichter benoemd. Het duo ‘Flower to the people’ zingt, verdeeld over de middag, gedichten van Astrid Roemer. De presentatie van het programma, dat verdeeld is over drie podia, is in handen van Zeno Roos.

Rond 15.00 uur start een kinderprogramma met onder meer een voordracht van kinderpoëzie door Jan de Bas. Net als vorig jaar zijn er ook weer een tiental kramen met poëzie om te lezen en kunst om te kopen en naar te kijken. Aan het eind van de middag maakt de jury de festivaldichter 2009 bekend. Het festival is op het speelveld De Drie Heuveltjes aan de Slenerweg 114 in Schoonoord. Zie verder www.drentseopen-dicht.nl

Bron: www.cultuurnet.nl