Documentaire en beschouwingen over Astrid Roemer

Amsterdam – Ook na de P.C. Hooftprijs doet het werk van Astrid Roemer nog altijd nieuw aan – nieuw in de zin van verrassend en vervreemdend, maar ook in de betekenis van onverwerkt. Dat spreekt onontkoombaar uit De wereld heeft gezicht verloren, de documentaire van Cindy Kerseborn over Roemer. Voor het eerst wordt deze film in Perdu in zijn volledigheid vertoond, met een korte inleiding van Kerseborn zelf.

Daarna volgt een programma waarin Maaike Meijer onderzoekt welke mogelijkheden het proza van Roemer heeft opengelegd, Maikel van Hetten een dramatische monoloog opvoert, gebaseerd op de proloog van Waarom zou je huilen mijn lieve, lieve…, waarin Matthijs Ponte Roemers nieuwste roman in verband zal brengen met haar vroegere proza en poëzie, Quinsy Gario enkele gedichten van Roemer en van zichzelf leest en marwin vos een bijdrage levert in beeld en tekst.

Op zondag 12 maart, ‘Over Roemer (Astrid H)’, bij Perdu, Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam. Deur open: 13.30 uur. Aanvang: 14.00 uur. Entree: 9 / 6 euro (korting). Met: Maaike Meijer, marwin vos, Quinsy Gario, Maikel van Hetten & Matthijs Ponte. Zie www.perdu.nl