Dichters in De Prinsentuin

Dichters in de loofgangen van de Groningse Prinsentuin. Foto: Dolf Verlinden
Dichters in de loofgangen van de Groningse Prinsentuin. Foto: Dolf Verlinden
Groningen –Met als thema ‘Dagelijks brood’ vindt eind deze maand in Groningen alweer de dertiende editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats. Geniet van 28 tot en met 30 juli van de voordrachten van Judith Herzberg, K. Schippers, Huub van der Lubbe, Nyk de Vries, Esther Jansma en maar liefst tachtig anderen!

Voor wie hongert naar het spirituele of het banale is taal dagelijks brood. Hoe poëtischer hoe voedzamer. Dichters in de Prinsentuin 2010 viert de alledaagse lust naar zinnen die zo vanzelfsprekend in een gedicht passen als IKEA meubilair in een pas gebouwde eengezinswoning. Dichters in de Prinsentuin richt de blik in 2010 op het alledaagse karakter van poëzie: het woord als voeding voor de geest, het gedicht als bouwpakket.

Festivalbloemlezing

De festivalbloemlezing ‘Dagelijks Brood; Dichters in de Prinsentuin 2010’ verschijnt bij Uitgeverij kleine Uil en wordt gepresenteerd tijdens het openingsfeest op woensdag 28 juli om 21. 00 uur (zaal open: 20.30 uur) in De Puddingfabriek, Viaductstraat 3a (vlak achter het Centraal Station). Toegang gratis.

Donderdag 29 en vrijdag 30 juli zijn er doorlopend poëzieoptredens van 13.30 tot 17.30 uur in De Prinsentuin, hoek Turfsingel en Kattenhage. Toegang gratis. Voor het uitgebreide programma, kijk op www.dichtersindeprinsentuin.nl