Arthur Japin in Op Hodenpijl

Arthur Japin, schrijver en verteller. Foto: Hermien Lam
Arthur Japin, schrijver en verteller. Foto: Hermien Lam

Schipluiden – Schrijver Arthur Japin komt op zondagmiddag  30 oktober, 16.00 uur, naar Op Hodenpijl in Schipluiden. De voorverkoop is al begonnen.

Arthur Japin is één van de meest geliefde schrijvers van ons land. Hij is de auteur van grote en internationaal succesvolle romans als ‘De zwarte met het witte hart’, ‘Een schitterend gebrek’ en ‘De overgave’. Zijn werk verscheen in meer dan twintig talen en werd bekroond met evenzoveel prijzen waaronder de NS publieksprijs en de Libris Literatuurprijs. Zijn laatste roman ‘Vaslav’ verscheen in september vorig jaar.

‘Vaslav’ is een roman over de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski die op het hoogtepunt van zijn roem stopt met dansen. De rest van zijn leven danst en spreekt hij niet meer. Hoe komt iemand tot zo’n beslissing en wat betekent dit voor de mensen om hem heen. Drie ooggetuigen, zijn echtgenote, zijn minnaar en zijn bediende, vertellen – elk vanuit een volstrekt ander perspectief – wat er zich vóór, tijdens en na die noodlottige dag heeft afgespeeld.

Over dit alles en meer vertelt Arthur Japin op zondagmiddag 30 oktober 2011, in Schipluiden.. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn 15 euro. Reserveren kan via www.ophodenpijl.nl