4.556 euro voor goede doelen dankzij Books 4 Life Eindhoven

Eindhoven – Books 4 Life Eindhoven heeft in haar eerste bestaansjaar €4556 voor goede doelen bijeen gebracht. Amnesty International, Oxfam Novib, Bondo Kids en Compassion ontvangen ieder een kwart van dit bedrag.

Inwoners van de regio Eindhoven brachten duizenden boeken naar de inzamelpunten van Books 4 Life bij Lunet zorg (kadowinkels Twinkelbel in Eindhoven en De Buitelaar in Geldrop). Met dit mooie resultaat sloot Books 4 Life het pilotjaar in Bibliotheek Eindhoven af en verhuisde de winkel naar Hertogstraat 2n in woonwerkpand Burgers. Vredesburo Eindhoven stelt deze ruimte beschikbaar.

De kleinschalige goede doelen Bondo Kids en Compassion waren aangenaam verrast door de hoogte van de donatie die zij in de vorm van een waardecheque van €1139 ontvingen. Compassion zal de donatie inzetten voor een bibliotheek/onderwijscentrum in Haiti, omdat na de aardbeving de directe nood daar hoger is dan bij het gelijksoortig geplande project in Nicaragua. Bondo Kids benut het gedoneerde bedrag voor een revalidatiecentrum voor kinderen met een lichamelijke beperking in Kenia.

Amnesty International en Oxfam Novib

Voor de twee vaste begunstigden Amnesty International en Oxfam Novib is de €1139 slechts een tussenstand. Omdat deze stichtingen landelijk door Books 4 Life worden gesteund, krijgen zij op 22 november ieder een kwart van de opbrengst van alle Books 4 Life-vestigingen. Voor meer informatie, zie http://www.books4life.nl