Goed Volk, reisverhalen en notities van Arthur Japin

japin

Utrecht – Op 21 april verschijnt bij uitgeverij Magonia de bundel Goed volk, reisverhalen en notities van Arthur Japin.

Mensen die hun eigen weg gaan, Arthur Japin, één van de bekendste Nederlandse schrijvers, voert ze niet alleen op in zijn romans, ook in het dagelijks leen kruisen ze zijn pad. In Goed volk is daarvan een bonte verzameling bijeengebracht. Hier figureren vorsten en zwervers, politici en koninginnen van de nacht, maar ook schrijvers als Alberto Moravia of Colm Tóibín. Zelfs de moeder van Poetin.

In 28 korte reisverhalen en notities van over de hele wereld en door de jaren heen schetst Japin zijn ontmoetingen met enkelingen die hun eenzaamheid tot schitterend gebrek maakten.

‘Vanaf nu, bij alles wat je wantrouwt, bij alles wat je niet begrijpt, bij alles wat jou overkomt en waarbij jij je afvraagt: waarom gebeurt mij dit? moet je eens denken: waarom ook niet? Waarom zou mij zoiets eigenlijk niet gebeuren?’

Arthur Japin 

Arthur Japin (Haarlem, 1956) is één van de bekendste Nederlandse schrijvers. Met zijn romans, zoals bijvoorbeeld De zwarte met het witte hart, Een schitterend gebrek, De overgave en Vaslav won hij grote literaire prijzen, waaronder de Libris- en de NS-Publieksprijs. In 2015 verscheen zijn nieuwste roman De gevleugelde. Japin schrijft ook verhalen, toneelstukken en filmscenario’s en wordt uitgegeven door De Arbeiderspers. Goed volk verschijnt bij uitgeverij Magonia.

Goed Volk, Arthur Japin, uitgeverij Magonia, ISBN: 978 94 92241 07 8. Prijs: 19,95 euro. Verschijnt: 21 april 2016, aantal pagina’s: 168, uitvoering: luxe softcover, met illustraties. Zie ook: www.magonia.nl