Write Now!: wie wordt het literaire talent van Utrecht?

c0e172a1-331c-4685-b711-03bdf992ecfd

Utrecht – De 16e editie van schrijfwedstrijd Write Now! is in volle gang. De inzendingen stromen binnen en de data van de voorrondes zijn bekend: Write Now! Utrecht vindt plaats op 29 april in Parnassos Cultuurcentrum. Insturen kan nog tot en met 31 maart.

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Naast de voorronde in Utrecht zijn er tien andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Alle regionale winnaars gaan door naar de finale in Rotterdam op 26 juni 2016.

Voorronde Utrecht

Alle deelnemers uit de regio Utrecht worden uitgenodigd voor de voorronde op vrijdag 29 april. De avond duurt van 20.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in de theaterzaal van Parnassos Cultuurcentrum (Kruisstraat 201, Utrecht). Er wordt voorgedragen, er is livemuziek en aan het eind van de avond maakt juryvoorzitter Rebekka de Wit bekend wie doorgaat naar de finale. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de prijsuitreiking meedoen aan een gratis schrijfworkshop door Robbert Welagen.

Prijzen

Naast die felbegeerde plek in de finale, maken de deelnemers kans op mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk 250, 125 en 75 euro aan boekenbonnen. Daarnaast maken winnaars van de tweede en derde prijs kans op een van de vier wildcards voor een plek in de finale. De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De Write Now! De Morgen Publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Meedoen

Ben jij tussen de 15 en de 24 jaar, heb je schrijfambities en wil je dit spektakel niet missen? Stuur dan voor 1 april je tekst in via de site van Write Now!. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedichten, column, toneeltekst, filmscenario of songtekst – bijna alles is toegestaan. Onder anderen Lize Spit, Vincent Van Meenen, Niña Weijers en Maartje Wortel gingen je voor.

Meer over de wedstrijd is te vinden op www.writenow.nu.