Wedstrijd ‘Aan het woord!’

Apeldoorn – Beginnende schrijvers kunnen sinds 1 september meedoen met de schrijfwedstrijd Aan het woord! Apeldoorn. Vond de wedstrijd vorig jaar nog plaats in de drie Gelderse regio’s Achterhoek, Rivierenland en Veluwe. Dankzij de samenwerking tussen Markant, CODA en Spektakel kunnen dit jaar ook inwoners van Apeldoorn en omgeving meedoen. Ook de regio Nijmegen doet dit jaar mee.

Met de uitbreiding van drie naar vijf regio’s is Aan het woord! de grootste schrijfwedstrijd van Gelderland. Meedoen kan door het inzenden van een kort verhaal of drie gedichten. Tijdens speciale coachingsbijeenkomsten en schrijfcursussen begeleiden professionele schrijfdocenten deelnemers bij het verbeteren van hun inzending.

Vijf regionale schrijfwedstrijden

Aan het woord! Kent nu vijf edities in de Gelderse regio’s: Achterhoek, Apeldoorn, Nijmegen, Rivierenland en Veluwe. In elke regio beoordeelt een deskundige jury alle inzendingen en selecteert drie genomineerden. Deze worden in december bekendgemaakt tijdens vijf swingende prijsuitreikingen. De genomineerden treden op naast meer ervaren en bekende Gelderse auteurs. Aan het eind van de avond gaat de winnaar van de hoofdprijs naar huis met € 250,-, de winnaar van de publieksprijs krijgt een cheque van € 100,-.

Coaching en cursussen

Deelnemers die hun winkansen willen vergroten kunnen de eerste versie van hun inzending voorleggen aan een professionele schrijfdocent. In een persoonlijk gesprek krijgen ze bruikbare tips en handige adviezen om hun tekst te verbeteren. De coachingsgesprekken zijn gratis en vinden plaats bij Markant.

Inschrijven

Om mee te doen dienen deelnemers een reglement aan te vragen via de website www.aanhetwoord.nu. De uiterste inzendtermijn voor alle regio’s is maandag 15 november 2010. De prijsuitreiking van Aan het woord! Apeldoorn vindt plaats tijdens Boek&Bal op vrijdag 17 december in Schouwburg Orpheus.