Schrijf je eigen geschenk voor het goede doel

Utrecht – Books 4 Life Utrecht, een tweedehands boekwinkel voor het goede doel, schrijft een verhalenwedstrijd uit. Het winnende verhaal zal als tegenhanger van het Boekenweekgeschenk tijdens de Boekenweek van 10 tot 20 maart cadeau worden gedaan aan iedereen die een boek koopt in de winkel.

Het thema van de Nationale Boekenweek is jeugd en jong zijn. Het thema van de verhalenwedstrijd van Books 4 Life is hier op geïnspireerd: Opgroeien met Idealen. De reden hiervoor is dat het grootste deel van de opbrengsten van Books 4 Life gaat naar Amnesty International en Oxfam Novib.

Vind je het leuk om verhalen te schrijven en steun je graag het goede doel, stuur dan uiterlijk 22 februari 2010 je korte verhaal in. De verhalen zullen door een deskundige jury beoordeeld worden: Vrouwkje Tuinman (Utrechtse schrijfster), Ton van de Berg (journalist) en Vicky Francken (literair talent). Het verhaal is minimaal 1.000 en maximaal 1.500 woorden lang en kan uitsluitend per e-mail worden opgestuurd naar: books4life.utrecht@gmail.com. Vermeld in het onderwerp ‘Verhalenwedstrijd Boekenweek’.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de winkel en tijdens de Nationale Boekenweek meegegeven bij de verkoop van boeken. Op zaterdag 6 maart wordt het eerste exemplaar van het verhaal officieel aan de winnaar overhandigd. Meer informatie op www.books4life.nl/utrecht