NPO 2 en NPO Radio 4 organiseren Schrijfwedstrijd in het kader van de Boekenweek

Hilversum – NPO 2 en NPO Radio 4 dagen alle amateurschrijvers van Nederland uit om mee te doen aan de NPO Schrijfwedstrijd die vanaf nu wordt gehouden in het kader van de Boekenweek. Het thema van deze schrijfwedstrijd is Verboden vruchten. De schrijvers kunnen tot en met 12 februari hun korte verhaal van maximaal 500 woorden insturen.

De vakjury onder leiding van Paul Abels selecteert uiteindelijk vijf winnaars. In de week van 26 maart krijgen de winnaars een masterclass én een portret op NPO 2 en op NPO Radio 4 wordt hun verhaal voorgelezen door een bekende schrijver of acteur en voorzien van een speciaal voor het verhaal gecomponeerde soundtrack.
Tot de voorlezers behoren de schrijvers Herman Koch, Connie Palmen, en acteurs Lize Spit, Sallie Harmsen en Mimoun Oaïssa.

Vakjurywinnaar

Uit de vijf winnaars wordt ook nog eens een vakjurywinnaar gekozen. Hij of zij wint een publicatie in literair tijdschrift De Gids en twee kaarten voor het vermaarde Boekenbal op vrijdag 24 maart.
De afgelopen jaren werden Caroline van Keeken (2015) en Mirthe van Doornik (2016) door de vakjury uitgeroepen als winnaars. Beide schrijfsters hebben inmiddels een boek uitgegeven.

Het thema: Verboden vruchten

De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.

Inzenden

De verhalen kunnen tot en met 12 februari worden ingestuurd via de website NPO.nl/schrijfwedstrijd.