Inschrijving Utrecht over Utrecht geopend

logoUoU[1]Utrecht – Het cinema & literatuurfestival Utrecht over Utrecht viert in 2011 zijn eerste lustrum. Op zondag 12 juni 2011 zal hét festival voor tekst en beeld over de provincie Utrecht voor de vijfde keer neerstrijken in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.  

Utrecht over Utrecht daagt ook voor deze editie schrijvers, filmers, dichters en fotografen uit met hun ontroerende, spannende, opwindende, komische, mooie en dramatische teksten en beelden Utrecht op haar grondvesten te doen schudden. Op het spel staan: eeuwige roem en geldprijzen variërend van 500 tot 4000 euro. In februari en maart worden er in de provincie diverse workshops en masterclasses gehouden om de deelnemers creatief op weg te helpen. Meer informatie hierover volgt op de website.

Categorieën

Deelnemers kunnen zich in vier categorieën inschrijven: fotografie, film, poëzie of proza. Die verhalen, gedichten, foto’s en films moeten over de Utrecht gaan, en ook echt in de provincie te lokaliseren zijn, maar er zijn meer eisen. Het reglement is op de website te downloaden.

Dus slijp die creatieve messen! Surf snel naar  www.utrechtoverutrecht.nl en schrijf je in vóór 1 april 2011.

Lustrum

In de eerste vier jaar van zijn bestaan is het festival Utrecht over Utrecht uitgegroeid tot een  competitie waarin bewoners van steden, dorpen en wijken in onze provincie zich cultureel met elkaar meten. Het onderwerp van hun creatieve uitingen is altijd hun eigen woon- of werkplek in het Utrechtse. In 2007 begon Utrecht over Utrecht met 125 deelnemers, wat uitgroeide tot 208 deelnemers in 2010. Op de festivaldag zijn de zalen van het LHC de hele dag in gebruik om alle producties aan de vele honderden bezoekers te tonen, en bij de prijsuitreiking was zelfs de grote zaal te klein voor alle belangstellenden.