Finale schrijfwedstrijd Write Now! nadert ontknoping

 Rotterdam – Wie wordt hét schrijftalent van het Nederlands taalgebied? Eenentwintig finalisten uit Nederland en Vlaanderen strijden tijdens de finale van Write Now! op zondag 21 juni om de juryprijs en Dagblad De Pers publieksprijs in Off_Corso, Kruiskade 22, in Rotterdam.

Doel is om een nieuwe generatie schijvers een podium te bieden. Voor de finalisten is Write Now! dé kans om op te vallen bij uitgeverijen en door te breken in literair Nederland.

De achttien winnaars van de voorronden strijden samen met de drie wildcardwinnaars om de publieks- en juryprijs. Dit jaar deed er een recordaantal van 1.355 schrijvers mee. Tijdens de finale op 21 juni in Off_Corso te Rotterdam worden twee prijzen uitgereikt, een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan men stemmen via www.writenow.nu en www.depers.nl.

De winnaar van de publieksprijs wint onder meer een publicatie in Dagblad De Pers op 22 juni. De winnaar van de juryprijs wint een laptop ter waarde van € 1.500,-, een masterclass van Uitgeverij Augustus, optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam en Den Bosch en de Nachten in Antwerpen en het ontwerp van de campagnetekst voor de volgende editie van Write Now!.

De prijsuitreiking start om 16.00 uur. Voordat de winnaars bekend worden gemaakt zijn er optredens van auteur Bart Moeyaert en singer songwriter Lea (Poetracks). De visuele en muzikale omlijsting van het programma wordt verzorgd door VJ Boney N. en DJ Optimus. De presentatie is in handen van Jet Sol.