55 woordenverhalen schrijfwedstrijd van start

Utrecht – Van 14 tot en met 21 februari 2019 is het weer de Week van het Korte Verhaal en net als voorgaande jaren zoekt schrijversplatform en uitgeverij Schrijverspunt weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel).

Een deskundige jury, bestaande uit Johnny Bollé (winnaar van het beste 55 woordenverhaal 2018 en auteur van de meeslepende thriller ‘Egyptisch Blauw’) en Inge van der Waag (eigenaar van de website www.55woorden.nl), selecteert de 55 beste verhalen die worden opgenomen in de 55 woorden­verhalen­­bundel 2019. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen ‘beste 55 woordenverhaal 2019’ een boekenpakket.

Met de verkoop van de bundel steunt Schrijverspunt Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat met 55 woorden kan worden gesteund!

Voor meer informatie: ga naar www.schrijverspunt.nl/wedstrijd, lees de spelregels en schrijf een fictieverhaal in precies 55 woorden (inclusief de titel). Van 14-21 februari 2019 kunnen meerdere verhalen worden ingestuurd, via de website van Schrijverspunt.

Euforie

Ik trap me te pletter. Totaal geen idee hoelang ik nu al bezig ben.

Het wordt ijl in mijn hoofd.

Een bord. De laatste kilometer.

Ik kijk achterom. Niemand.

Ongelooflijk, ik ga mijn eerste triatlon winnen!

Ik gooi mijn armen triomfantelijk in de lucht.

‘Klaar,’ hoor ik de wedstrijdleider zeggen, ‘de laatste is binnen.’

– Johnny Bollé

(beste 55 woordenverhaal 2018)