Thierry Deleu overleden

Thierry Deleu overleden
Kocksijde – Thierry Deleu, de vaste essayist en recencist voor de nationale boekenblog is overleden. Hij overleed op 18 januari dit jaar in Veurne (geboren: 11 februari 1950, Menen).
Thierry heeft in zijn werkzame leven onder meer gewerkt in het onderwijs, maar de redactie van de nationale boekenblog heeft hem vooral leren kennen als de ‘oren en ogen van Belgiëe’. Hij heeft altijd het standpunt ingenomen dat veel meer schrijvers en dichters buiten de gevestigde kanalen om recht hebben op aandacht voor hun boeken en bundels. En dus was hij onvermoeibaar in het bespreken van hun werk in doorwrochte maar bloemrijke essays en recensies, onder meer als eindredacteur van http://geletterdemens.blogspot.nl. Zo werd zijn oeuvre zelf literatuur. Natuurlijk heeft hij ook zelf diverse boeken en bundels op zijn naam staan.
Mocht hij over de schouder van de redactie van de site meekijken, dan rest mij te zeggen: Thierry, bedankt voor alles!
‘Schoon volk in de hemel’
Op 28 december heeft hij zijn laatste boek uitgebracht: ‘Schoon volk in de hemel’. Zoek ook op ‘Deleu’ op deze site, en geniet van zijn bijdragen.
Thierry Deleu (11 februari 1940, Menen - 18 januari 2013, Veurne).
Thierry Deleu (11 februari 1940, Menen - 18 januari 2013, Veurne).
Kocksijde – Thierry Deleu, de vaste essayist en recensent voor de nationale boekenblog is overleden. Hij stierf op 18 januari dit jaar in Veurne (geboren: 11 februari 1940, Menen).
Thierry heeft in zijn werkzame leven onder meer gewerkt in het onderwijs, maar de redactie van de nationale boekenblog heeft hem vooral leren kennen als de ‘oren en ogen van België’.
Hij heeft altijd het standpunt ingenomen dat veel meer schrijvers en dichters buiten de gevestigde kanalen om recht hebben op aandacht voor hun boeken en bundels. En dus was hij onvermoeibaar in het bespreken van hun werk in doorwrochte, maar bloemrijke essays en recensies, onder meer als eindredacteur van geletterdemens.blogspot.nl. Zo werd zijn oeuvre zelf literatuur. Natuurlijk heeft hij ook zelf diverse boeken en bundels op zijn naam staan.
Mocht hij over de schouder van de redactie van de site meekijken, dan rest mij te zeggen: Thierry, bedankt voor alles!
‘Schoon volk in de hemel’
Op 28 december 2012 is zijn laatste bijdrage aan deze site gepubliceerd, over zijn nieuwste boek: ‘Schoon volk in de hemel’. Zoek ook op ‘Deleu’ op deze site, en geniet van zijn bijdragen.