Winnaars Books 4 Life bekend

In het noorden rijk in je hoofd, in het zuiden rijk in de portemonnee. Foto: Peter le Nobel
In het noorden rijk in je hoofd, in het zuiden rijk in de portemonnee, bijvoorbeeld om boeken te kopen. Foto: Peter le Nobel

Utrecht – Books 4 Life, de tweedehands boekwinkel voor het goede doel, heeft zaterdag de winnaars bekendgemaakt van een verhalenwedstrijd in het kader van de Nationale Boekenweek. Het winnende verhaal wordt van 16 tot en met 26 maart meegegeven bij aankoop van een tweedehands boek bij Books 4 Life. Het gaat om‘Fantastisch Syrië, welkom in de as van het kwaad’ van Chiel van der Voort in Amsterdam, ‘De Douchecoach’ van Matthé Kampman in Utrecht en ‘ Een Meesterlijke zet…’ van Else Bruinink in Eindhoven.

Het thema van de schrijfwedstrijd was ‘Portret van een wereldverbeteraar’ en leverde meer dan 35 verhalen op die zijn beoordeeld door een deskundige jury, verdeeld over drie regio’s Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. De wereldverbeteraar vertegenwoordigt de filosofie van Books 4 Life: 90 procent van haar opbrengsten gaan naar het goede doel.

Natalie Koch, jurylid in Eindhoven merkt op: ‘ik ben verrast door de variatie en creativiteit waarmee de wereldverbeteraar is ingevuld’.

De uitreiking in Amsterdam bestond uit een interactieve discussie over de vraag of er een juiste manier is om de wereld te verbeteren. Daarnaast las Howard Komproe  een stuk voor en vertelde Laura van Waas, oprichtster van Books 4 Life, wat haar motivatie was om te beginnen met Books 4 Life.

In Utrecht vertelde Jolanda van Schie over haar initiatief om de wereld te verbeteren. Schrijver Eelco van den Dool legde uit welke overeenkomsten hij ziet tussen de drie beste verhalen in Utrecht en zijn eigen bevindingen bij het beschrijven van zijn boek ‘Effectief Idealisme’.

Vestigingen

Wie zijn steentje wil bijdragen aan een betere wereld, of gewoon op zoek is naar een goed boek, kan terecht bij Books 4 Life in Amsterdam, Eindhoven of Utrecht, maar ook in Groningen, Maastricht, Nijmegen en Tilburg.

Youtube

Zie verder Books 4 Life op YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=RxFwrzKeh8Y

http://www.youtube.com/watch?v=XDfQd2frWR8&feature=player_embedded