Winnaar C. Buddingh’prijs Vicky Francken op 35ste Nacht van de Poëzie

Utrecht – Winnaar van de C. Buddingh’prijs Vicky Francken, Carmien Michels, Max Greyson, Runa Svetlikova en Idwer de la Parra zijn toegevoegd aan de line-up van de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september 2017 in TivoliVredenburg in Utrecht.

De vijf dichters vormen een nieuw geluid in het Nederlandse poëzielandschap. Ze debuteerden recentelijk met een dichtbundel en werden ieder met een prijs onderscheiden.

Zo won Vicky Francken afgelopen juni de C. Buddingh’prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het jaar: Röntgenfotomodel.

De Vlaamse Carmien Michels werd in 2016 gekroond tot zowel Nederlands als Europees kampioen Poetry Slam en komt in november met haar debuutbundel.

Ook performancedichter Max Greyson is actief in het poetry slam circuit. Hij behaalde de tweede plaats op het NK Poetry Slam 2015 en debuteerde een jaar later met de bundel Waanzin went niet.

Daarnaast speelde ook Runa Svetlikova zichzelf in de kijker met haar eerste bundel Deze zachte witte kamer (2014), waar ze de Herman de Coninkprijs in 2015 en de Jo Peters Poëzieprijs in 2016 voor ontving.

Idwer de la Parra tot slot kreeg het afgelopen jaar de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-stimuleringsprijs voor zijn debuut Grond (2015).

Voor kaarten, www.nachtvandepoezie.nl