Welk boek pak jij deze zomer? Matthijs van Nieuwkerk trapt Zomerlezen af

Zandvoort – Met de voeten in het zand kreeg Matthijs van Nieuwkerk in Zandvoort het eerste exemplaar van zijn zomerbundel Zonnegloren uit handen van Özcan Akyol. Aanwezig waren verschillende in de bundel opgenomen auteurs als Heleen van Royen en Valentijn Hoogenkamp.

Badgasten konden terecht bij de voor de gelegenheid door boekwinkel Athenaeum uit Haarlem opgezette pop-upboekwinkel op het strand, waar boeken van de verschillende auteurs en van de Zomerlezen-tiplijsten op zoek waren naar een koffer om mee in op vakantie te gaan.

Verhalenbundel Zonnegloren

Gedurende de maand juni krijgt iedereen die bij de boekhandel 15 euro of meer aan Nederlandstalige boeken aanschaft de verhalenbundel Zonnegloren cadeau. Deze bundel bevat tien verrassende verhalen, samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk. In de keuze voor de verhalen was hij volledig vrij. Maar dat maakte het niet per se makkelijker. Van Nieuwkerk: “Het eerste wat ik dacht was: Biesheuvel moet! En dat blijft zo. Easy does it. Maar een maand en zeker meer dan honderd korte verhalen later, kon ik nauwelijks meer kiezen. Eén ding weet ik zeker: Er komt een geweldige zomer aan.”