VSB Poëzieprijs op tournee

Maak kennis met de genomineerde dichters

Rotterdam – Uit 114 ingezonden bundels kozen de juryleden van de VSB Poëzieprijs een sterke top vijf: Pieter Boskma, Geert van Istendael, Ilja Leonard Pfeijffer, Toon Tellegen en Maud Vanhauwaert schreven volgens hen de beste dichtbundels van het jaar en maken daarmee kans op de 25.000 euro grote VSB Poëzieprijs 2016. Zij gaan op tournee.

Op weg naar de prijsuitreiking op 27 januari in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen presenteren de dichters in wisselende samenstellingen hun genomineerde bundels op diverse Nederlandse en Vlaamse podia.

Poëzieweek

De feestelijke uitreiking van de VSB Poëzieprijs is jaarlijks het eerste hoogtepunt van de Poëzieweek, die dit jaar van 28 januari tot en met 3 februari plaatsvindt. Poëzieweek 2016 maakt eind januari een vliegende start in Groningen.

Hallo Gedicht!

Naast de uitreiking van de VSB Poëzieprijs staan daar ook de première van Hallo Gedicht! – de masterclass poëzie lezen van Dichter des Vaderlands Anne Vegter – en de Vlaamse Avond met onder meer een optreden van Stefan Hertmans, schrijver van het Poëziegeschenk 2016, op het programma. De programma’s maken deel uit van de jaarlijkse Poëziemarathon, een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

Voor het tourschema, en de gedichten van en uitgebreide informatie over de genomineerde dichters en hun bundels: www.vsbpoezieprijs.nl en Facebook.