Voor het eerst tweedaags Harry Mulisch Festival

Amsterdam – Het zesde Harry Mulisch Festival vindt op zondag 4 en maandag 5 november plaats aan de Leidsekade. Ditmaal is er een tweedaags programma.

Acht jaar geleden werd de werkkamer van een van de grootste schrijvers van Nederland na zijn overlijden “bevroren”: alles bleef staan zoals het stond, zodat het ook nu nog lijkt alsof de schrijver even een blokje om is voor een dosis inspiratie. In het Harry Mulisch Huis staan de boeken nog in de kast, liggen de papieren in de lades en staan de pijpen in hun rek naast het bureau van de schrijver dat uitkijkt op een uitgebreide collectie gravures. De sfeer is klassiek en raadselachtig: een ruimte om te creëren. Het is de werkkamer geworden die Harry Mulisch zich als jonge jongen droomde.

Optredens en rondleiding werkkamer

Tijdens het Harry Mulisch Festival komt die ruimte tot leven, de deuren gaan open en het publiek krijgt een kans om door de gigantische werkkamer te dwalen. Met optredens van Jeroen Olyslaegers, Ernest van der Kwast, Hannah van Binsbergen, Jente Posthuma, Daniel Samkalden, Marita Mathijsen, Arnold Heumakers, Kitty Saal en Daan Doesborgh wordt de Grote Meester geëerd en krijgt nieuw talent ruim baan. Want dat is wat het Harry Mulisch Huis wil zijn: een inspirerende plek, midden in de stad, waar oude verhalen opborrelen en nieuwe gecreëerd worden, een plek waar het raadsel wordt vergroot.

Museumnacht

Op de avond van 3 november doet het Harry Mulisch Huis ook dit jaar weer mee aan de Amsterdamse Museumnacht. Er vaart een Schrijversboot uit van de Leidsekade en er worden weer korte rondleidingen gegeven door de werkkamer van Mulisch. Zondag 4 november volgen intieme lezingen en rondleidingen in de werkkamer van Harry Mulisch.

Zie verder harrymulischhuis.nl