Verhalen bij standbeelden

Utrecht – Bekende Utrechters, onder wie veel schrijvers en dichters, zijn in de huid van een standbeeld in de stad Utrecht gekropen. Dit heeft hen geïnspireerd tot een korte monoloog, waarin locatie, standbeeld, maker, humor, geschiedenis en drama in terugkomen. De verhalen zijn te beluisteren op mp3.

Enkele schrijvers zijn: Herman van Veen (beeld: Vrijheidsbeeld), Vincent Bijlo, Henk Westbroek (beeld: Francois Villon), Alexis de Roode, Ingmar Heytze, Tineke Schouten (beeld: Willibrord), Vrouwkje Tuinman (beeld: marktvrouw), burgemeester Aleid Wolfsen en Anton Geesink.

De verhalen zijn via internet gratis te downloaden. Het zijn in totaal tien mp3-bestanden, die je kunt overzetten naar je eigen mp3-speler. Daarnaast is een routekaart met de beelden te downloaden en te printen. Met de mp3-speler op je oren en de kaart in de hand, loop je van beeld tot beeld, door een prachtig deel van Utrecht. Aangekomen bij beeld 4, speel je monoloog nummer4 op je mp3-speler. Mocht je liever niet zelf downloaden, dan zijn via de VVV ook mp3-spelers met de verhalen te huur. Zie verder www.onbewogenverhalen.nl