Van Dale woord van het jaar 2012: project X-feest

Van Dale Woord van het Jaar bekend!
Van 27 november t/m 17 december kon gestemd worden op de tien door Van Dale genomineerde woorden voor het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2012. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën.
Op internetsites, weblogs, Twitter, Facebook en in radio- en tv-programma’s werd de afgelopen weken vaak en veel gediscussieerd over de genomineerde woorden en werden er oproepen tot stemmen geplaatst. Ruim 22.000 mensen lieten hun stem achter en bepaalden daarmee welke nieuwe woorden met de eer gaan strijken.
De winnaar van het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2012 wordt in dit filmpje bekendgemaakt.
Hét officiële Van Dale Woord van het Jaar 2012 is:
project X-feest
feest waarvoor via sociale media gasten worden uitgenodigd, die in zulke groten getale komen dat het feest enorm uit de hand loopt [ontleend aan de filmtitel Project X]
Utrecht – Hét officiële Van Dale Woord van het Jaar 2012 is ‘project X-feest’: feest waarvoor via sociale media gasten worden uitgenodigd, die in zulke groten getale komen dat het feest enorm uit de hand loopt [ontleend aan de filmtitel Project X]
Van 27 november tot en met 17 december kon gestemd worden op de tien door Van Dale genomineerde woorden voor het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2012.