Senioren vinden eigen leven boek waard

Zeist – 70  procent van de senioren vindt dat over hun leven een boek geschreven kan worden. Dat blijkt uit het onderzoek in het kader van de boekenweek onder leden van seniorencommunity Goedenwel. Veel senioren houden een dagboek bij. Wellicht dat privacy hen weerhoudt, want de open boeken zijn met 22 procent in de minderheid. “Sommige dingen zijn privé”, zegt 70 procent.

In het kader van het boekenweekthema stelde Goedenwel de vraag:  ‘Waarvoor zou u uw ‘jonge ik’ willen behoeden?’ Verkeerde keuzes in relatie tot familie en vrienden staat met 21 procent op de eerste plaats, gevolgd door verkeerde keuzes in de liefde (18 procent). 13 procent had zichzelf graag behoed voor verkeerde carrièrekeuzes.

Lezen is een populaire bezigheid voor senioren. Uit onderzoek van seniorencommunity Goedenwel komt naar voren dat 34 procent van de senioren dagelijks een boek pakt, gevolgd door 22 procent die wekelijks leest. Door de komst van internet is een kwart minder boeken gaan lezen, maar voor 70 procent gaat er niets boven een echt boek. De bibliotheek is wel minder populair geworden: in de afgelopen twintig jaar zegde 27 procent van de ondervraagden zijn lidmaatschap op.

Zie verder www.goedenwel.nl