Schrijversproeftuin in teken van passie

Doorn – In het kader van het festival Overal op de Heuvelrug houdt regiobibliotheek Z-O-U-T samen met Zimihc op zaterdag 28 mei de Schrijversproeftuin. Het programma is van 15.00 tot 18.00 uur.

Na opening door wethouder Verhoef houdt dichter Gijs ter Haar een passielezing. Er is muziek van Dick Vestdijk en een keynote speech van uitgever Tijn Everse, uitgeverij Kleine geschiedenis van de Heuvelrug. De 25 schrijvers, allen woonachtig in de regio, komen kort aan het woord over hun passie tot schrijven.

Tijdens de pauze en na afloop van het programma is er gelegenheid om met de schrijvers in gesprek te gaan, boeken te kopen en te laten signeren. Tevens is er de unieke mogelijkheid om de bibliotheek van schrijver Maarten Maartens te bezoeken. De schrijver Maarten Maartens (1858-1915) heeft deze locatie in 1901 laten bouwen en zijn bibliotheek is nog in goede staat.

Rondom het Maarten Maartenshuis is tevens een expositie van zo’n 30 kunstenaars uit de Utrechtse Heuvelrug. Te zien zijn keramiek, schilderijen, beelden, landschapsfoto’s en een voorstudie van het Heuvelrugpanorama.

Heuvelrug

In de Utrechtse Heuvelrug en directe omgeving zijn vele schrijvers actief. Het betreft een grote diversiteit aan schrijvers: kinder- en jeugdboeken, poëzie, literatuur, thrillers, maar ook non-fictie over tal van onderwerpen en streekhistorie.

Een greep uit de schrijversnamen die deze middag aanwezig zijn: Henk C. Achterberg, Wim van Amerongen, Greet Beukenkamp, Paula Boonzaaijer, Astrid Hoogeveen, Glenda de Graav, Joost Kingma, Daniël F. Kuyper, Jeanette van Osselen, Joke Reijnders, Gertjan de Ruyter, Janneke Schotveld, Roeland Schweitzer, Ria Verdurmen, Jac Vroemen, Annet Werkhoven…

In het restaurant van Zonheuvel wordt er na afloop van het programma voor € 19,50 een voorjaarsbuffet geserveerd.

Schrijversproeftuin is op zaterdag 28 mei, vanaf 15.00 uur, in het Maarten Maartenshuis, Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn. Entree: € 7,50 Zie ook www.overalopdeheuvelrug.nl