Rob de Vos, oprichter Meander Magazine, overleden

Hoogvliet – Rob de Vos, geestelijke vader van het digitaal poëtisch tijdschrift Meander, is vorige week in zijn woonplaats Hoogvliet plotseling is overleden. Hij zou op 20 mei 63 jaar zijn geworden. Dat heeft de redactie van Meander Magazine bekend gemaakt.

In 1995, een jaar nadat internet (toen nog met een hoofdletter geschreven) op grotere schaal in Europa was geïntroduceerd, zette Rob de Vos, nadat hij iets dergelijks eerder al op papier had gedaan, een literaire e-mailnieuwsbrief met een bijbehorende website op en noemde het geheel Meander.

Meander beoogde (en beoogt) vooral kansen te geven aan beginnend literair talent, maar al snel bleken ook meer gevestigde dichters graag bereid om in Meander te publiceren. In de loop van de jaren heeft een enorme hoeveelheid dichters in Meander gepubliceerd en heeft een keur aan mensen (net als De Vos zelf altijd om niet) aan Meander meegewerkt. De wekelijkse nieuwsbrief heeft een bereik van ruim 7000 abonnees.

Rob de Vos was in al die jaren de spil van Meander. Hij was webmaster, redacteur, ideeënbedenker, boekhouder en bestuurder.

“De leegte die hij achterlaat is nauwelijks te overzien”, stelt de redactie, bestuur en de medewerkers van Meander. “Toch hebben wij de intentie om op de een of andere wijze met Meander door te gaan. Daar hebben wij tijd voor nodig en we vragen daarvoor uw begrip.”