Publiek welkom in zalen Poetry International Festival

Rotterdam – De theaters gaan open en ook Poetry International Festival mag publiek in de zaal ontvangen. Dit als een van de eerste festivals in Nederland. Het wordt een hybride festival: binnen, buiten en online! ‘What You Will Hear is True’. Voor vrijwel alle programma’s in LantarenVenster en Walhalla zijn kaarten te koop via de website. Er mogen maximaal vijftig bezoekers per programma aanwezig zijn. Ook online is mogelijk.
Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni kun je genieten van performances, interviews, talkshows, workshops en bijzondere ontmoetingen. De Nederlandse dichters Anne Vegter, Ellen Deckwitz, Alfred Schaffer, Radna Fabias en Bernke Klein Zandvoort zijn te zien, naast Carolyn Forché (Verenigde Staten), Kim Hyesoon (Zuid-Korea), Maren Kames (Duitsland), Peter Verhelst en Paul Demets (België), Ronelda Kamfer (Zuid-Afrika), Raymond Antrobus en Vanessa Kisuule (Groot-Brittannië), Samantha Barendson (Frankrijk) en Juana Adcock (VK/Mexico).

Ook de Klimaatdichters zullen optreden en een speciaal programma verzorgen rondom klimaatpoëzie. Speciale focus is er op het ‘vrouwelijk perspectief’ en ‘poëzie in gebarentaal’. Uiteraard is er de uitreiking van de C. Buddingh’-prijs (11 juni) en de Brockway Prize (12 juni). Zie het programma van Poetry International.