Perdu zoekt nieuwe programmaredacteuren

Amsterdam – Perdu verzorgt iedere vrijdagavond  een literaire avond waar experiment, reflectie, interdisciplinariteit en poëzie uitgangspunten zijn. Filosofie, theater en kunst zijn nooit veraf. In de zaal aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam is ruimte voor tegendraadse stemmen, voor jonge dichters met ouderwetse gedichten en omgekeerd, voor underground, avant-garde en alles daar tussenin. Door vertrek van een aantal ervaren krachten zoekt de programmaredactie van Perdu enthousiaste, vrijwillige programmeurs.

Perdu biedt een inspirerende en kritische omgeving met een zeer diverse groep programmamakers, bestaande uit dichters, literatuurwetenschappers (in spé), filosofen (in spé), componisten, theatermakers, en meer. Een ideale plek om je eigen visies te scherpen, ervaring op te doen in de culturele sector en vooral mooie dingen neer te zetten.

Tijdbesteding

– Elke vrijdagavond vindt er een literaire avond plaats, die volledig wordt gedraaid door de programmaredactie.

– Elke maandagavond vergadert de redactie.

– Perdu betaalt een deel van de productiekosten door de theaterzaal op andere dagen te verhuren. Daarbij hoort drankverkoop, die redactieleden met zo’n twee bardiensten per maand verzorgen. Voor deze bardiensten wordt een kleine vrijwilligervergoeding betaald.

Andere vereisten

Bevlogenheid, betrokkenheid en durf. Woonachtigheid in Amsterdam is niet vereist, maar strekt tot de aanbeveling.

Sollicitatie

Stuur je c.v. naar perdu@perdu.nl, en vermeld je contactgegevens, zodat we je kunnen uitnodigen voor een gesprek.

Over Perdu

Stichting Perdu is een literaire stichting die al 25 jaar aandacht besteedt aan nieuwe ontwikkelingen in proza en poëzie, aan de avant-garde literatuur van de 20e eeuw en aan de grensgebieden tussen literatuur en andere artistieke disciplines. Het gaat hierbij vooral om aspecten van de literatuur, die elders onderbelicht blijven.

De literaire avonden van Perdu zijn onderdeel van en worden ondersteund door het Kunstenplan van de Gemeente Amsterdam

Daarnaast heeft Perdu een gespecialiseerd fonds uitgegeven en biedt de poëzieboekhandel een ruim assortiment poëzie aan.

Stichting Perdu

Kloveniersburgwal 86

1012 CZ Amsterdam

tel. 020-4220542

perdu@perdu.nl