Nico Dijkshoorn op Open-Dicht poëzie festival

Het festival is op de speelweide bij het beeld 'Blick in den Stein' in Schoonoord.
Het festival is op de speelweide bij het beeld 'Blick in den Stein' in Schoonoord.
Schoonoord – Nico Dijkshoorn is gastdichter op het Open-Dicht poëzie festival op zondag 5 september. Voor de vierde maal wordt het Drentse Open-Dicht poëziefestival gehouden door de Stichting Drenthe Poëzie. Het thema dit jaar is ‘Poëzie en Kookkunst’. De dichters en muzikanten trakteren op smaakvolle gedichten over de kookkunst, soms met een bijzondere presentatie met potten en pannen, een andere keer verstild met pure poëzie. Alle veertien deelnemende dichters dragen voor uit eigen werk.

Het festival vindt plaats op de speelweide bij het beeld ‘Blick in den Stein’ achter het kantoor van SBB aan de Slenerweg 114 in Schoonoord. Een sfeervolle locatie voor een openlucht evenement met een natuurlijke tribune en het bos als klankbord voor poëzie en muziek.

Voorafgaande aan het gedichten programma is er vanaf half twaalf een lunch met dichters en publiek. Iedereen kan op een ongedwongen manier in contact komen met dichters. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via de website www.drentseopen-dicht.nl.

Dichters

De presentatie van het programma is in handen van Serge Vinkenvleugel, bekend van RTV Drenthe. Hij presenteert uit naam van de Stichting de volgende dichters: Nico Dijkshoorn (Amsterdam), Ko de Laat (Tilburg), Mart Brok (Nieuw Amsterdam), Ria Westerhuis- (De Wijk), Delia Bremer (Nieuweroord), Gerdina (Zuidwolde), Mischa van Huijstee (Smilde), John Zwart (Terhorne), Hannelly Krutwagen (Best), Jelou (Groningen), Laura van Loon (Emmen), Bert Struijvé (Assen), Machiel Sol (Havelte), Martin Beversluis (Tilburg), DamesSaemn (Gasselte), Iede Koffeman (Emmen).

Ook zijn er kraampjes met taalgerelateerde producten en organisaties als Huuus van de Toal, Hond in de kast, Stichting Taalwerkplaats Drenthe en schilderkunst van Ietepietelietje. Haar taart madammen waren te zien in diverse tv programma’s.

Smakelijk intermezzo

De getalenteerde amateur kok Rob Schapendonk uit Heerhugowaard verzorgt samen met dichter/kunstenaar Rik Holwerda uit Dalerveen een smakelijk intermezzo bestaande uit een aantal hapjes en smakelijke gedichten. Dit hapjes arrangement is voor een kleine vergoeding te verkrijgen
Evenals voorgaande jaren wordt een dichter bekroond met de titel ‘Festival dichter’. Het publiek maakt deel uit van de jury.

Een openluchtfestival kan niet zonder een verstandig publiek en deze nemen een regenjas en paraplu mee. Via drentseopen-dicht.nl kan iedereen gratis zitplaatsen reserveren. Voor meer informatie, tel.: 0524-221449. De organisatie heeft bij ‘slecht festival weer’ een alternatieve locatie.