Nacht van de Poëzie mogelijk gered

Utrecht – De Nacht van de Poëzie kan mogelijk op 18 september 2010 plaatsvinden in de Utrechtse Stadsschouwburg. Cultuurwethouder Floris de Gelder heeft hiervoor namens de gemeente Utrecht 20.000 euro beschikbaar gesteld. In totaal is 50.000 euro nodig om ‘de Nacht’ tot 2013 in de Stadsschouwburg te houden. Stadsdichter Ingmar Heytze hoopt het resterend bedrag via fondsen in te zamelen.

De Nacht van de Poëzie werd vorig jaar op een laag pitje gezet toen die geen succes bleek te zijn in ‘De Rode Doos’, een tijdelijke locatie van Muziekcentrum Vredenburg aan de A2. De sfeer zoals die altijd was in het oude gebouw in de binnenstad, met de intieme hoekjes rondom de zaal, bleek niet te kunnen worden geëvenaard.

Heytze heeft zich meteen hard gemaakt om ‘de Nacht’, die al jaren een begrip is in Utrecht en Nederland, te redden. “De Nacht is nu van de beademing af, maar ligt nog wel in het ziekenhuis”, laat hij aan het AD Utrechts Nieuwsblad weten. In 2013 zou het Muziekpaleis in het centrum klaar moeten zijn. Mogelijk dat vanaf dat moment het literair festival daar weer kan plaatsvinden.