Laatste maan-poëzieavond

De laatste maanavond, met ditmaal een dichtende burgemeester.
De laatste maanavond, met ditmaal een dichtende burgemeester.
Gasselte – Annie Martens en Marijke van Es, ofwel De Dames Samen uit Gasselte, zijn de gastvrouwen voor de laatste Maanavond op 30 augustus in de Zandkuil in Gasselte. De laatste Maanavond voorafgaande aan het vierde Drentse Open-Dicht festival in Schoonoord op 5 september met als hoofdgast Nico Dijkshoorn.

De Zandkuil, gelegen achter het dorpshuis De Trefkoel Achter de Brinken 6e, is een uniek natuurlijk theater waar culturele activiteiten als deze bijzonder tot hun recht komen. Aanvang van de avond is 20.00 uur. Toegang gratis.

Dames Samen

Annie Martens en Marijke van Es dichten, spelen, tekenen en schilderen met het grootste plezier van de wereld. Dit bijzondere tweetal uit Gasselte combineert poëzie met teken en schilderkunst en met saxofoonmuziek. Een spetterende en onverwachte combinatie van al deze talenten zorgt voor een bijzondere voordracht.

Eric van Oosterhout

Eric van Oosterhout (Breda, 6 april 1961) is burgemeester van de Nederlandse gemeente Aa en Hunze. Hij werd geboren in Breda, maar groeide op in de wijk Moerwijk van Den Haag en vanaf zijn veertiende jaar in Zwolle. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als dienstweigeraar werd hij te werk gesteld bij de Schooladvies en -begeleidingsdienst Oost-Groningen, het instituut waarvan hij in latere jaren adjunct-directeur zou worden. Hij was achtereenvolgens werkzaam bij de gemeente Veendam (afdeling onderwijs), het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen en de al eerder genoemde Schooladvies en -begeleidingsdienst. Daarna keerde hij terug bij de gemeente Veendam als hoofd van de afdeling welzijn en onderwijs. Per 1 januari 2005 werd hij benoemd als gemeentesecretaris van Veendam. In 2007 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente AA en Hunze. Op de website van AA en Hunze schrijft Eric in ieder geval wekelijks een blog. Een aantal van deze verhalen vormen de basis van zijn voordracht.

Egbert Hovenkamp II

Egbert Hovenkamp II; dichter, TaalWever, TerPlekkePoeet, ex-GemeenteDichter van Assen (2008-2010), huidige GemeentePoeet van het StroomTaalLandschap Aa en Hunze (Culturele GemeenteDichter van Aa en Hunze) (2010-2012), HerBergBard van de Amer (muziekcafé in Amen), samen werkend met diverse muzikanten, schilders, fotografen etc.. Geboren 1953 op Eexterhaltie, Eext. Innerlijk Reiziger, vader van Arthur, voedt zich met dagelijks 24 uur inspiratie en daarnaast met magnetronmaaltijden of wat hem te borde gebracht wordt. Een bijzonder voordrachtskunstenaar die bij het ontwikkelen van zijn dichttalent veel inspiratie put uit het werk van Simon Vinkenoog.

Jelou

Jelou (1962) werpt zich sinds 2006 op het schrijven van serieuze poëzie. Schrijven heeft ze haar hele leven al gedaan, al waren het meer plezierdichten en rijmelarijen, en het ontwerpen van kruiswoordpuzzels. Met taal spelen dus.
Schrijven om het verwoorden en overbrengen van emotie, en om het taalspel zelf. Dat is waar het om gaat bij haar. Het is tevens een onbevredigbare drang waaraan gehoor gegeven moet worden. “Schrijf ik enkele dagen niet, dan word ik erg onrustig en ben ik uit mijn doen. Het is een stoornis waarbij schrijven als pure therapie werkt.” Aldus Jelou .

De maan-poëzie avonden vormen de opmaat voor het Drentse Open-Dicht festival in Schoonoord op 5 september.
Ook deze avond is de toegang weer gratis. Het is verstandig een stoel en paraplu mee te nemen. Er is eenvoudige alcohol vrije catering aanwezig. Zie verder www.drentseopen-dicht.nl