Kinderboekenmuseum verandert in gym tijdens protestdag coronamaatregelen

Kinderen kunnen meedoen aan het ‘Brutale Stippen Spel.’ Foto: Mike Bink

Den Haag – Dansen met Dolfje, krachttraining met Kikker en pilates met Pippi: het museum verandert woensdag 19 januari voor een dag in de meest inspirerende gym van Nederland. Speciaal voor alle fitte Floddertjes en actieve Abeltjes die een mentale boost kunnen gebruiken, biedt het museum om 14 uur een wel heel bijzondere sportles.
De sportles van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum is onderdeel van de landelijke actie De Museum Gym, waarmee de musea aansluiten bij de actiedag van de culturele sector als protest tegen het kabinetsbesluit dat deze hele sector voorlopig nog gesloten moeten blijven. De musea willen zo laten zien dat zij, net als de sportscholen en commerciële doorstroomlocaties, ook op een veilige manier open kunnen.

Praktische informatie

De eenmalige les is gratis en toegankelijk voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders. Aanmelden is verplicht en kan via info@kinderboekenmuseum.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Iedereen vanaf 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs tonen, voor en ná de sportles draagt iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje.