Jubileum ‘Doe maar dicht maar’ voor jongeren

Utrecht – Voor de 25-ste keer vindt op zaterdag 17 april Doe Maar Dicht Maar plaats, het poëziefestival voor middelbare scholieren uit Nederland en Vlaanderen. Ter gelegenheid daarvan verschijnt bij Uitgeverij Passage de jubileumbundel ‘Ik hoor nog wel van je’.

Elk jaar weer sturen duizenden scholieren hun gedichten op voor Doe Maar Dicht Maar. Een jury selecteert hieruit honderd gedichten die in de baarlijkse bloemlezing opgenomen worden. De tien beste daaruit treden op op het jaarlijkse Doe Maar Dicht Maar festival.

Natuurlijk staat de organisatie dit jaar stil bij het vijfentwintig jarig bestaan. Want wat begon met weerstand en schroom is na 25 jaar uitgegroeid tot een voor middelbare scholieren belangrijke kennismaking met poëzie. En inmiddels is een aantal deelnemers verder gegaan in de poëzie. Bijvoorbeeld Anne van Amstel, Sieger M.G., Petra Else Jekel, Ester Naomi Perquin, Laura Demelza Bosma, Vicky Francken. In het jubileumboek kijken zij terug op hun ervaring met Doe Maar Dicht Maar. Ook verschillende anderen betrokken vertellen in dit boek hoe het festival is ontstaan, zich ontwikkeld heeft en wat het belang er nog steeds van is.

‘Ik hoor nog wel van je’, samenstelling Jurre van den Berg & Inge Kappert; ISBN 97890 5452 216 4; 16 euro, wordt  gepresenteerd zaterdag 17 april, 16.00 uur in de Oosterpoort in Groningen.

Alle informatie over Doe Maar Dichte Maar: http://www.doemaardichtmaar.nl/. De informatie over de jubileumbundel: http://www.uitgeverijpassage.nl/content/view/270/56/