Jan Siebelink schrijft Boekenweekgeschenk 2019

Jan Siebelink. Na 40 jaar schrijverschap mag hij op zijn 80e het Boekenweekgeschenk schrijven. Foto: Sacha de Boer.
– 
Amsterdam – Jan Siebelink schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2019, zo is gisteravond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Voor Siebelink is het de kroon op zijn werk en een prachtig geschenk voor zijn tachtigste verjaardag. Bij het grote publiek brak Siebelink door met zijn roman Knielen op een bed violen (2005, De Bezige Bij).

Er werden 600.000 exemplaren van het boek verkocht en het werd beloond met de AKO Literatuurprijs en nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. De 84ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart 2019. Het thema van de Boekenweek 2019 wordt samen met de naam van de Boekenweekessayist op een later moment onthuld.
– 
Eer
Bestsellerauteur Jan Siebelink kijkt reikhalzend uit naar de Boekenweek 2019. Siebelink: “Het Boekenweekgeschenk mogen schrijven is de bekroning van ruim veertig jaar schrijverschap. Deze opdracht, notabene in het jaar dat ik 80 ben geworden, ervaar ik als een enorme eer. Bovendien komt het op een goed moment: de saga over de kwekerij van mijn vader heb ik, denk ik, voltooid met mijn meest recente roman De buurjongen. Ik ben nieuwsgierig welk verhaal zich voor het Boekenweekgeschenk gaat aandienen. Het wonder van het schrijven.”