Jan Siebelink en Abdelkader Benali op Boek&Bal II

Ook Jan Siebelink maakt zijn opwachting op Boek & Bal II. Foto: Paul Levitton
Ook Jan Siebelink maakt zijn opwachting op Boek & Bal II. Foto: Paul Levitton
Apeldoorn – Wegens succes herhaald: op vrijdag 17 december brengen Schouwburg Orpheus, Nawijn & Polak Boekverkopers en CODA u Boek& Bal II: een bruisend late-night evenement in Apeldoorn vol literatuur, theater en muziek. Onder andere Jan Siebelink en Abdelkader Benali maken hun opwachting.

Het feest heeft dit jaar een pikant én sportief tintje. Vanaf 21.45 uur barst het spektakel los in Orpheus, na afloop van de avondvoorstellingen Zadelpijn en ander damesleed met onder meer Renée Soutendijk en Debby Petter en Omdat de nacht van Youp van ’t Hek en Lotte Horlings.

Optredens en interviews

Op het menu staan boekenbalwaardige optredens, uiteenlopende performances, swingende muziek en signeersessies met befaamde schrijvers. Jan Siebelink en de Deense succesauteur Jens Christian Grøndahl worden geïnterviewd voor publiek. Daarnaast zullen auteurs Abdelkader Benali, Peter Buwalda (van de veelgeprezen debuutroman Bonita Avenue), Ellen Deckwitz (winnares NK Poetry Slam 2009), Judith van den Hul (Apeldoornse debutante), Saskia van den Heuvel (winnares Selexyz Scheltema Almere Poëzieprijs 2009) en Nynke de Jong (columniste voor o.a. Viva en de Leeuwarder Courant) voorlezen uit eigen werk.

Markt en dans

Naast deze optredens en openbare interviews is er een boekenmarkt met vele standjes van onder andere Loesje en Apeldoornse schrijvers als Bas Langereis en Doortje de Vries. Hier kunnen bezoekers niet alleen boeken kopen, maar ook laten signeren door de genoemde gasten. In de foyers kan naar hartenlust gedanst worden op muziek van DJ Dance Concepts, die tegelijkertijd als VJ sfeervolle en opzwepende beelden projecteert. Verschillende theatrale, muzikale en kunstzinnige entr’actes duiken overal en elk moment op. Tenslotte kan iedereen zich culinair laven aan diverse tongstrelende proeverijen.

Prijsuitreiking

Voorafgaand aan Boek&Bal vindt vanaf 20.00 uur de prijsuitreiking van de Gelderse schrijfwedstrijd Aan het Woord! plaats. Boek & Bal is vrij toegankelijk voor bezoekers van de voorstellingen in Orpheus Zadelpijn en ander damesleed en Omdat de nacht. Ook zijn losse kaartjes voor het feest verkrijgbaar bij CODA, Orpheus en Nawijn & Polak Boekverkopers. Deze kosten € 7,50 voor CODA-leden, Abonnement PLUS houders, Vrienden van Orpheus en Klanten Nawijn & Polak. Niet-leden betalen € 10,00.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.boekenbalapeldoorn.nl