Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam én Utrecht

gdmw-logo-posUtrecht – Het Geen Daden Maar Woorden Festival is op zaterdag 9 oktober in Rotterdam en op zaterdag 23 oktober voor het eerst ook in Utrecht. In de Rotterdamse Schouwburg en het Utrechtse Theater Kikker wordt het publiek getrakteerd op een vernieuwende line-up die naast literaire grootheden ook jong talent de mogelijkheid biedt het publiek definitief voor zich te winnen!

Na de succesvolle uitverkochte editie in mei in Den Bosch zijn de verwachtingen hoog gespannen. Geen Daden Maar Woorden Festival is sinds dit jaar met drie eendaagse edities één van de toonaangevende festivals voor de hedendaagse letteren in Nederland. Het festival onderscheidt zich door ruimte te bieden aan experimentele en kleinschalige voorstellingen. De eigen producties die unieke combinaties vormen van disciplines als literaire voordrachten, concerten, animaties, theatrale voorstellingen en dans maken het festival tot een uniek evenement op de scheidslijn tussen kunst en uitgaan.

Utrecht maakt zich voor het eerst op voor de komst van Herman Brusselmans en Franca Treur, bekend van haar debuut een Dorsvloer vol confetti. Gertjan van Leeuwen alias Gummbah is cartoonist, striptekenaar en absurdist. In Utrecht zet deze humorist pur sang ‘net niet verschenen boeken’ in het zonnetje in een vernieuwende voordracht met projectie.

De Utrechtse editie is bovendien onmisbaar dankzij onder meer Adriaan van Dis, P.F. Thomése, Alexis de Roode, Lou Rhodes, Eva Mouton & Ivo Victoria, Buk (John Buijsman goes Charles Bukowski) en Christine Otten met muzikale begeleiding van Jan Klug.

Rotterdam

Auteur Ronald Giphart geeft in Rotterdam de spectaculaire aftrap van een avond om niet snel te vergeten. Literatuur vloeit feilloos over in de betoverende muziek van Lou Rhodes, de voormalige frontvrouw van triphopband Lamb. Haar openhartige teksten in samenspel met eigen begeleiding staan garant voor een avontuurlijk optreden en een indrukwekkende podiumervaring.

De triomf die Arjen Lubach en Tim Kamps met hun voorstelling Het Monica da Silva Trio boekten tijdens De Parade wordt voortgezet in de kleine zaal van de schouwburg. De vernieuwde cabaretvoorstelling combineert tekst en muziek in een ludieke en komische theaterproductie.

De Rotterdamse Schouwburg staat bol van de optredens die plaatsvinden van de theaterzalen tot de kleedkamers en café. Te zien zijn onder meer Tom Pintens, Lotte van Dijck, optredens van Eva Mouton & Ivo Victoria, Sanneke van Hassel, F. Starik, Christine Otten met muzikale begeleiding van Jan Klug en een dansproductie van Scapino Ballet Rotterdam met Ellen Deckwitz.

Voor alle informatie, kijk op www.gdmw.nl