Festival Utrecht over Utrecht

De hele dag kan iedereen genieten van films, foto's, verhalen en gedichten.
De hele dag kan iedereen genieten van films, foto's, verhalen en gedichten.

Utrecht – Het lustrum van Utrecht over Utrecht, het beeld & literatuurfestival over de provincie Utrecht, komt snel dichterbij. Van de ruim 200 aanmeldingen zijn 185 deelnemers toegelaten tot het festival met een creatieve uiting over hun eigen woon- of werkomgeving. Op 12 juni zullen al deze gedichten, verhalen, films en foto’s te zien en te horen zijn in de zalen van het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 in Utrecht.

Een deskundige jury met de burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur RTV Utrecht, Paul van Lugt, poetryslamkampioen Ellen Deckwitz, eindredacteur Utrechts Stadsblad, Peter le Nobel, en eigenaar van Catch Projecten, Roel van den Brink, bepalen naar wie de felbegeerde Awards gaan. De prijsuitreiking vindt plaats in de grote zaal om 19.30 uur, als iedereen cultureel verzadigd is.

Het programma van Utrecht over Utrecht op 12 juni start om 10.15 met de vertoning van de oudste film over Utrecht uit 1918, en is gratis toegankelijk. Kom op tijd, want vol is vol. Naast de 185 werkstukken over de provincie Utrecht zijn er veel kinderactiviteiten, Koos Meinderts komt voorlezen uit eigen werk, er is een Donkere Kamer, een leescafé, Utrechts eten en er zijn muzikale optredens van Joast, De Ministers en Meike Veenhoven. Vanaf 1 juni is het volledige  programmaoverzicht te bekijken op www.utrechtoverutrecht.nl